11de april Links: ASP.NET, ASP.NET AJAX, ASP.NET MVC, VISUAL STUDIO, Silverlight

ASP.NET

Meer ASP.NET Beveiliging Tutorials: De drie laatste fantastische ASP.NET beveiliging tutorials van Scott Mitchell.  Zijn drie laatste artikels behandelen hoe je user accounts selecteert, paswoorden terugvindt en verandert, user accounts goedkeurt en deblokkeert.
  • Een VS 2008 Styled Grid bouwen met de ListView en DataPager Controls: Matt Berseth schreef een schitterend artikel over de technieken die je kunt toepassen met de nieuwe ASP.NET 3.5 ListView om een goed gestileerde Grid UI te creëren – en daarbij de volledige controle bewaren over de toegepaste HTML en CSS. Lees ook zijn follow-up post hier. Deze follow-up behandelt de manier waarop je dezelfde UI kan bekomen met de GridView control.
ASP.NET AJAX
  • Toegankelijke UpdatePanel: Bertrand Le Roy van het ASP.NET team schreef een artikel waarin hij beschrijft hoe je de ASP.NET AJAX's UpdatePanel control toegankelijk maakt voor scherm-lezers.
  •  ASP.NET AJAX Componenten bouwen: Mike Ormond heeft een schitterende 8-delige serie geschreven over het bouwen van herbruikbare ASP.NET AJAX componenten die zowel client- als serverside functioneren.
ASP.NET MVC
  • ASP.NET MVC: Membership Starter Kit: Troy Goode heeft een schitterende membership starter kit voor ASP.NET MVC gecreëerd, die registratie en login pagina’s aanbiedt om gebruikers zich te laten identificeren op je website, alsook een reeks administratie functionaliteit waarmee admins users en functies kunnen creëren/beheren. Download het hier.
  • Hoe maak je mooie URL’s met ASP.NET MVC en IIS6: James Geurts heeft een nuttig artikel gepost over hoe je extensieloze URL’s maakt met ASP.NET MVC op IIS6 (opmerking: er is geen speciale configuratie vereist met ASP.NET MVC op IIS7 om de extensieloze URL ondersteuning in te schakelen).
Visual Studio Silverlight
  • Dave Campbell's Schitterende Silverlight Link Series: Dave Campbell post regelmatig een reeks links met nieuwe Silverlight artikels and content op het internet.  Ik raad je aan om je aan te melden op zijn blog als je op de hoogte wil blijven van de nieuwste Silverlight artikels en posts.
  • Silverlight 2 Map / DataGrid Tutorial: Jason Zander heeft een heel goede tutorial in twee delen waarin wordt aangetoond hoe je een mooie databasegestuurde applicatie kan maken waarin een map control is geintegreerd met een datagrid om data te filteren en te analyseren.
  • CRUD operations met Silverlight 2, WCF en LINQ to SQL: Ronnie Saurenmann van het Zwitserse MSDN team heeft een mooie video waarin er gepronkt wordt met enkele basisprincipes van hoe je inserts, updates en deletes ondersteunt met Silverlight 2 dat via een WCF verbonden is aan een LINQ to SQL backend.
 Ik hoop dat dit overzicht nuttig is, Scott 

 

Published Saturday, April 12, 2008 12:23 PM by Joeri Pansaerts

Comments

No Comments