Links op 20 mei: ASP.NET, ASP.NET AJAX, .NET, Visual Studio, Silverlight, WPF

Mijn verontschuldigingen voor de weinige posts de laatste weken. Mijn werk en leven zijn enorm de druk de laatste tijd. Hieronder vind je een nieuwe post in mijn link-listing series waarin je weer heel wat nieuwe info zal vinden. Neem zeker ook even een kijkje op mijn ASP.NET Tips, Tricks and Tutorials pagina en Silverlight Tutorials pagina voor links naar populaire artikels die ik een tijd geleden heb geschreven.

ASP.NET

ASP.NET AJAX

.NET

  • 7 manieren om je code te vereenvoudigen met LINQ: Igor Ostrovsky heeft een schitterende blogpost over nieuwe programmeertechnieken die je kan gebruiken om je code te verbeteren met .NET 3.5 en de nieuwe taal en de LINQ functies erin.
  •  Visuele LINQ Query Bouwer voor LINQ to SQL: Mitsu Furuta heeft een toffe Visual Studio designer gecreëerd waarmee je grafisch LINQ to SQL queries kan bouwen. Download zeker ook de nieuwste LINQPad tool, die zeer waardevol is om LINQ te leren en om LINQ queries uit te proberen.
  • DataContracts zonder attributen (POCO ondersteuning): Aaron Skonnard heeft een goede post over een mooie verandering in gebruiksvriendelijkheid met .NET 3.5 SP1 waardoor je POCO (de gewone en bekende objecten) in serie te plaatsen met de WCF serializers.
  •   Ukadc.Diagnostics: Josh Twist wees me op een nieuw CodePlex project waaraan hij werkt dat de System.Diagnostics functies uitbreidt in .NET voor betere logfuncties (SQL traceerondersteuning, e-mail ondersteuning, etc).

Visual Studio

Silverlight

WPF

  • WPF week op Channel9: Bekijk 6 schitterende videos op Channel9.  Elk van deze videos bevat interviews en demos met leden van het WPF team waarin ze spreken over het werk aan WPF 3.5 SP1 (lees here mijn blogpost voor een samenvatting van bepaalde onderdelene). 
  •  WPF Testing en Application Quality Guide: Neem een kijkje in de 0.2 release van een gratis online boek dat ontwikkeld is door Microsoft. Het behandelt de methodes om WPF applicaties te testen. Het is een bookmark waard als je zelf bezig bent met WPF ontwikkeling.
  • Stap per stap WPF Data Binding: Josh Smith heeft een schitterend artikel over CodeProject.com waarin WPF data binding wordt uitgelegd en stap voor stap alles verklaart.
  • WPF 3.5 SP1 StringFormat: Lester heeft een goede post waarin hij beschrijft hoe je de nieuwe StringFormat functie in WPF 3.5 SP1 kan gebruiken.  Dit maakt het veel eenvoudiger om datagebonden waarden te wijzigen.

 

Hopelijk kunnen jullie hiermee aan de slag,

 

Scott

 

Published Saturday, May 24, 2008 8:44 AM by Joeri Pansaerts

Comments

No Comments